20130418

Blaufraenkisch 2010 Lacerta ... pareri despre vin

blaufraenkisch 2010 lacerta
Vinul Blaufraenkisch 2010 Lacerta din pahare a fost una din plăcutele surprize ale serii: vișine și fructe roșii, ceva condimente de la baric și niște tanini decenți dau o eleganță deosebită unui vin ce pare destinat a fi băut cu cana. Și care, după cum bine remarca profesorul Valeriu V. Cotea, prezent și el la degustare, te cam face să te gândești cu ciudă la ce-ar putea fi Băbeasca noastră. 
(www.costachel.ro - mai 2012)

A doua întâlnire cu el Blaufraenkisch 2010 LacertA, a doua confirmare a faptului că se pot obține vinuri bune și din soiurile considerate mai modeste calitativ. Așa că nu e vorba despre un vin de băut cu cana, ci cu paharul. Însă, după cum sublinia și Mihai Baniță, potențialul lui de învechire este mic, așa că e bine să vă grăbiți. 
(www.costachel.ro - iunie 2012)

Blaufraenkisch este supranumit “Pinot Noir-ul estului”. Si cam asa e si burgundul si babeasca si inca vreo 2-3 soiuri. E cam acelasi principiu de marketing cu Paralela 45 si cu Dealul Mare = Bordeaux-ul Romaniei. Vinul are o culoare rubiniu-deschisa, semitransparent, cu un nas de visine coapte, cirese amare si ceva note dulci de dulceata de visine, zmeura plus un pic de condiment usor piperat. Pe palatin prezinta un corp usor cu arome de visine si cirese coapte asociate unei aciditati (usor prea) sustinute si a unui final care incalzeste palatinul. Postgustul este mediu, usor amarui, fara tanini si cu note dulci, de visine confiate. Pe scurt un vin bun, rustic, aromat, savuros si perfect in rolul de food-wine. 
(www.provin.ro - nov 2012)


Comanda de pe VinPeNet.ro:
vinuri Blaufraenkisch sau Burgund Mare
si spune-ne parerea ta:
care e mai pe placul tau?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu