20130327

DAVINO Purpura Valahica 2009 ... fisa vinului


Date tehnice: 
DAVINO Purpura Valahica 2009
Soi: Feteasca Neagra
An de recolta: 2009
Denumire de origine: Dealu – Mare | Ceptura
Alcool: 13,7% vol.
Aciditate totala: 4,5 AT
PH: 3,5
Zahar rezidual < 2,7 gr / l
Data recoltarii: 8 oct. 2009
Brix la recoltare: 25,8
Marime lot: 25.300 sticle
Data imbutelierii: 21 ian. 2011


Zona de productie
Podgoria Dealu Mare – Ceptura
RELIEF: deluros, pante cu inclinatia de 5 -15%
ALTITUDINE: 300 m.d.m.
SOL: brun – roscat de padure, bogat in oxizi de fier, formatiuni calcaroase
EXPOZITIE: sud; sud-est

Anul de recolta
Regim termic si hidric relativ echilibrat la inceputul vegetatiei, urmat de un regim pluviometric – in perioada vara – toamna – peste media anilor 2007-2008. Toamna tarzie cu temperaturi peste medie si saraca in precipitatii a favorizat maturarea exceptionala, in special a soiurilor rosii cu epoca de coacere tarzie.

DAVINO Purpura Valahica 2009PRECIPITATII: 420 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA: medie anuala 10,6 gr. Celsius
INSOLATIE: 1.550 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE: 198 zile
PRODUCTIA: 1.500 l/ha

Particularitati de vinificatie
Se produce numai in anii favorabili datorita inconstantei binecunoscute a soiului, data de sensibilitatea acestuia la conditiile de mediu mai putin prielnice. Tehnologia este orientata spre obtinerea unui vin suplu dar in acelasi timp bine structurat, cu un caracter de soi bine exprimat si o corpolenta peste medie. Struguri selectati pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificatie in rosu: clasica pe bostina, in vase mici de inox la 22 grade Celsius timp de 12 zile. Fermentatia malolactatica desavarsita imediat dupa cea alcoolica. Maturare la baricuri de stejat de 225 litri din care 25% - noi si 75% la a doua utilizare, la 15 grade Celsius, timp de 7 luni. Invechire la sticla minimum 12 luni.

Caracterizare
LIMPIDITATE: Limpede – cristalin
CULOARE: Rosu – rubiniu intens cu reflexe purpurii
MIROS: Prune uscate – caracteristic soiului, intens si persistent, condimentat, completat cu nuante de  lemn de stejar
GUST: Expresiv, suplu, echilibrat, bine structurat, amplu, puternic dar rotund. Taninozitate moderata.

Asociere culinara
Carne de rata, cotlete de porc, paste pe baza de sos de tomate, carne de vitel fara sosuri, branzeturi mediu maturate;
Temperatura de servire:
18 grade Celsius. 

Recomandare de baut
Fruct : 2012-2013
Matur: 2014-2017
Plenitudine: dupa 2017


Comanda vinpenet.ro:







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu