20130327

DAVINO BLANC Revelatio 2011 ... fisa vinului


cupaj alb davinoDate tehnice: 
Soi: Sauvignon Blanc | Feteasca Alba
An de recolta: 2011
Denumire de origine: Dealu – Mare | Ceptura
Alcool: 13,9% vol.
Aciditate totala: 5,9 AT
PH: 3,1
Zahar rezidual: < 3,82 gr / l
Data recoltarii: 29 sept. 2011
Brix la recoltare: 24
Marime lot: 12.910 sticle

Data imbutelierii: 30 ian. 2012

Zona de productie
Podgoria Dealu Mare – Ceptura
RELIEF: deluros, pante cu inclinatia de 5 -15%
ALTITUDINE: 175 m.d.m.
SOL: brun – roscat de padure, bogat in oxizi de fier, formatiuni calcaroase
EXPOZITIE: sud; sud-est

Anul de recolta
Citat ca fiind un an exceptional, 2011 poate fi caracterizat un an al conditiilor climatice extreme, primul semestru purtand amprenta unor evolutii sub medie a temperaturilor normale cu un regim hidric care a favorizat o presiune semnificativa a bolilor specifice, in timp ce al doilea semestru s-a remarcat prin conditii de seceta prelungita cu efecte de deshidratare semnificative, dar cu o toamna lunga ce a permis o maturare tehnologica de calitate, insa cu acumulari semnificative de zahar.

PRECIPITATII: 335 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA: medie anuala 11,1 grade Celsius
INSOLATIE: 1.630 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE: 208 zile
PRODUCTIA: 1.300 l/ha 

Particularitati de vinificatie
Sauvignon Blanc 85%, Feteasca Alba 15%. Soiuri vinificate separat. Strugurii de Sauvignon Blanc provin din cele mai valoroase parcele din plaiul “Valea gardului”, fiind selectionati in proportie de 70% din plantatii cu varsta de 27-31 de ani, iar 30% din colectia de vita tanara de 5-6 ani plantata cu 3 dintre cele mai valoroase clone de origine franceza. Tehnologia de vinificatie de tip reductiv, prin care s-a urmarit pastrarea aromelor primare varietale, a fost completata cu tehnici traditionale de maturare pe depozit fin de drojdie (“battonage”), in scopul completarii profilului aromatic cu arome secundare elaborate. Vinificatia primara respecta principiile unui flux menajat si rapid. Maceratia peliculara 5-6 ore la 12-15 grade Celsius. Mustul separat exclusiv gravitational si deburbat la frig timp de 24 de ore. Fermentatie alcoolica in vase mici de lemn de 70-80 Hl la 10-12 grade Celsius cu drojdii specializate, urmata de maturare pe depozit fin de drojdii, 3 luni pentru Sauvignon.

Caracterizare
LIMPIDITATE: Limpede – cristalin stralucitor
CULOARE: verde - galbui
cupaj alb davinoMIROS: Floral, intens, fin, cu nuante vegetale de coacaze si profunzimi minerale, arome de flori albe si fructe de litchi, persistent
GUST: Expresiv, echilibrat, fin dar amplu, extractiv si persistent, cu un postgust remanent

Asociere culinara: Aperitiv, peste, fructe de mare 
Temperatura de servire: 12 grade Celsius. 

Recomandare de baut
Fruct : 2012
Matur: 2013-2015



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu