20130328

AMPRENTA Muscat Ottonel 2011 ... fisa vinului


M1 Crama AtelierSOI: Muscat Ottonel 100%
DOC-CIB MURFATLAR

TIP VIN: dulce

AREAL: Ferma 3 “Pe piatra”, Ferma 12 “Canal”

NOTE: Culoarea este un auriu proaspat si bogat. Vinul este parfumat, cu arome intense si fine, foarte tipice soiului Muscat. Regasim note florale, petale de trandafir, dulceata si mirodenii. Gustativ, vinul este foarte proaspat, delicat, persistent si cu un echilibru placut intre zahar si aciditate.
VIE - PARTICULARITATI: Latitudine: 44010’- 44020’ latitudine nordica; Longitudine: 28000’- 28030’ longitudine estica; Clima: temperat continentala, influentata de Dunare si Marea Neagra; Relief: usor valurat, pante 4-5 %; Tip de sol: cernoziom carbonatat.

Strugurii sunt culesi din parcela nr. 1085, din Ferma 3 “Pe piatra”, asezata la o altitudine de 57 m, spre N, cu 203 zile de vegetatie in 2011, plantata in 1984 si din parcela nr. 94 din Ferma 12 “Canal”, asezata la o altitudine de 25 m, spre E, cu 203 zile de vegetatie in 2011, plantata in 1990.

AN RECOLTA: In 2011, temperatura medie in luna iulie, luna esentiala pentru vin, a fost de 23.80 C, orele de insolatie efectiva 2099, iar precipita]iile in lunile de vegetatie de 350 mm. Ceea ce se traduce printr-o recolta excelenta si un vin pe masura.
podgoria Murfatlar
VINIFICATIE: Strugurii au fost recoltati cand s-a atins potentialul maxim de arome. La crama, mustul a fost tinut pe pielita pentru cateva ore cu scopul de a extrage parfumul atat de caracteristic de Muscat. Mustul, tras de la macerare si limpezit, a fost fermentat in vase din inox si la temperaturi scazute pentru a retine prospetimea si finetea aromelor. Odata atins nivelul dorit de zahar rezidual, vinul a fost oprit din fermentatie si limpezit.

SERVIRE: 8 – 10 grade Celsius. Excelent ca aperitiv sau cu salate de fructe, inghetata si deserturi lejere.
DATE TEHNICE: Alcool=11% vol.; Zahar rezidual=50g/l; pH=3,23; Aciditate totala AT=5,20; AV=0,66.

Lot: 6.890 de sticle.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu